Receptų kategorijos
Veganiška Ferrero Rocher versija
Lazdynų riešutai ir šokoladas – puikus duetas. Tuo tikrai įsitikinsite paragavę šių rutuliukų. Išvaizda jie panašūs į populiariuosius Ferrero Rocher, bet skoniu toli toli juos pranoksta!
- 150 g pakepintų lazdynų riešutų
- 60 g lazdynų riešutų sviesto
- 2 šaukštai kakavos miltelių
- 75 g juodojo šokolado
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
- 2 šaukštai datulių sirupo
15 riešutų atidėkite – tai bus rutuliukų „širdelės“.
Trečdalį likusių riešutų stambiai sukapojkite ir sumaišykite su išlydytu šokoladu. Įmaišykite šaukštą kokosų aliejaus, kad glajus nesustingtų į kietą luobą.
Dabar imkitės pačių rutuliukų: visus likusius produktus sudėkite į smulkintuvo indą (ne blenderį, o tokį „S“ formos peiliukais) ir su pertraukomis malkite, kol masė pasidarys lipni. Keliolikai minučių padėkite į šaldytuvą – bus lengviau formuoti.
Iš paruoštos masės voliokite nedidelius rutuliukus, į kiekvieną įsprauskite po riešutą, apvoliokite paruoštame glajuje ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Ilgesniam laikymui galite dėti į šaldiklį.
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!