Page logo

Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!

Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!

Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu žodžiu: jis ir subtiliai saldus, ir sodriai gilus, primenantis kokybišką karamelę ar brandų balzamiką. Sveikatai palankios medžiagos, dėl kurių žali česnakai ir vertinami, niekur neišnyksta brandinant ne vieną mėnesį, atvirkščiai – tampa tik dar lengviau pasisavinamos. O būdingo aštraus skonio ir nemalonaus kvapo nelieka nė pėdsakų.

9 naudos sveikatai

Dr. Eric Berg, žinomas amerikiečių natūraliosios medicinos propaguotojas, vardina tokius juodųjų česnakų privalumus.
1. Mažina patogenų (bakterijų, virusų, grybelių) kiekį organizme.
2. Slopina uždegiminius procesus.
3. Mažina atsparumą insulinui, kas itin aktualu sergantiesiems cukriniu diabetu.
4. Gerina imuninės sistemos veiklą.
5. Pasižymi vitaminų, mineralų ir ypač – polifenolių gausa.
6. Maistingosios medžiagos po brandinimo tampa itin lengvai pasisavinamos.
7 Juoduosiuose česnakuose gausu alicino – medžiagos, dėl kurios žali česnakai ir vertinami, ir tuo pačiu nemėgiami (dėl aštraus skonio ir ilgai išliekančio nemalonaus burnos kvapo).
8. Yra duomenų, kad juodieji česnakai gali padėti sumažinti vėžinių susirgimų riziką.
9. Reguliariai vartojami gali padėti sureguliuoti kraujospūdį ir pagerinti širdies veiklą.

česnakas

Kaip naudoti šį gėrį?

Kad ir į kokį patiekalą įdėtumėte juodųjų česnakų, neabejotinai sulauksite valgytojų nuostabos: „Kas tai?“. Jų skonis išties unikalus, žinovų apibūdinamas kaip „umami“. Nusipirkę juodųjų česnakų tiesiog pasimėgaukite viena kita skiltele, galite uždėti ant skrebučių (konsistencija tokia, kad lengvai užtepsite peiliu), kelias skilteles sutrinkite su kokybišku aliejumi ir naudokite kaip užtepėlę ar marinatą produktams, kuriuos kepsite orkaitėje, užberkite ant picos ar pagardinkite… ledus!

Naujienlaiškis

Užsiprenumeruokite naujienlaiškį