Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Vanilės estraktas: 2 būdai

    Vanilės estraktas: 2 būdai

    • 4 vanilės lazdelės (burboninė rūšis geriausia, kvapniausia)
    • apie 300 ml alkoholio (ne mažesnio kaip 38' stiprumo, tinka brendis, romas ar paprasčiausia degtinė)

    Ar žinojote, kad vanilės ekstrakto, kuriuo patogu gardinti desertus, galima pasiruošti patiems? Ir jis tikrai išeina ne prastesnis už pirktinį, kurio, pirma, sunku rasti nusipirkti, o antra, - jis labai brangus.

    Ar žinojote, kad vanilės ekstrakto, kuriuo patogu gardinti desertus, galima pasiruošti patiems? Ir jis tikrai išeina ne prastesnis už pirktinį, kurio, pirma, sunku rasti nusipirkti, o antra, - jis labai brangus.

    Tradicinis būdas. Vanilės lazdeles perpjaukite (ne išilgai, kaip darome norėdami iškrapštyti sėklytes, o skersai – kad skystis apsemtų), sudėkite į stiklinį buteliuką užsukamu kamšteliu (nebūtina pirkti kokios nors specialios taros, pažiūrėkite, ko turite namuose). Supilkite alkoholį, buteliuką užsukite, padėkite į spintelę ir… apsišarvuokite kantrybe – vanilės aromato alkoholis prisigers ne anksčiau kaip po mėnesio. Nupylinėti, košti ar kaip kitaip gerinti buteliuke esančio skysčio jau nebereikia: tegul lazdelės ir toliau mirksta, o jūs tiesiog įsipilkite ekstrakto tiek, kiek reikia, užsukite buteliuką ir vėl pastatykite į tamsią vietą.

    Greitasis būdas. Jei ekstrakto reikia tuojau pat, lazdeles sudėkite į stiklinį buteliuką, alkoholio pripilkite tiek, kad nuo viršaus liktų bent poros centimetrų tarpas. Buteliuką įstatykite į nedidelį puodą, į jį įpilkite šalto vandens, kad apsemtų pusę buteliuko, ir užkaiskite. Kai vanduo puode įkais iki virimo, sumažinkite ugnį. Maždaug po dviejų valandų ekstraktas jau bus paruoštas. Beje, šį antrąjį vanilės ekstrakto gamybos būdą vėlgi galite užbaigti dviem būdais: buteliuką karšto vandens vonelėje nepertraukiamai kaitinti dvi valandas, arba kaitinti, kol sukiojatės virtuvėje, išeidami išjunkite ugnį, užėję į virtuvę vėl pakaitinkite. Jei vanduo puode nespėja ataušti, ekstraktas turėtų būti paruoštas po trijų valandų.

    Įkvėpimo šaltinis: www.sallysbakingaddiction.com/ homemade vanilla extract

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį