Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Vaisių „odelės“

    Vaisių „odelės“

    Vaisių „odelės“ (angl. fruit leathers) – geras užkandis, kai norisi ko nors saldaus. Jos ilgai negenda, tad verta iš karto džiovinti didesnį kiekį. Patogiausia džiovinti elektrinėje džiovyklėje, bet galima ir orkaitėje: tereikia nustatyti 50’C temperatūrą ir išjungti „vėjelį“.

    • 4 labai sunokę bananai (tokie saldesni)
    • 2 šaukštai kakavos miltelių
    • šaukštas datulių sirupo
    • saujelė smulkintų migdolų

    Viską (išskyrus riešutus) sutrinkite blenderiu, nestoru sluoksniu paskleiskite ant elektrinės džiovyklės padėklų (arba kepimo popieriumi išklotų skardų), apibarstykite riešutais ir džiovinkite 6-8 val., kol lakštai palietus nebelips prie pirštų.

    Volelius geriausia formuoti, kol gaminys dar šiltas. Galite visą lakštą susukti į ritinėlį, o paskui supjaustyti griežinėliais arba iš pradžių žirklėmis sukarpykite norimo pločio juostelėmis, o tada kiekvieną susukite į ritinėlį.

    Įkvėpimo šaltinis: www.excaliburdehydrator-recipes.com/chocolate banana fruit
    leather

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį