Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Tahinis

    Tahinis

    • 280 g sezamų sėklų
    • 2-4 šaukštai sezamų aliejaus
    • žiupsnis Himalajų druskos

    Tahinis, arba sezamų sėklų pasta, daug kam dar yra neatrastas produktas. O gaila, nes
    sezamai tarp visų sėklų yra mikroelementų ir vitaminų „karaliai“. Juos sutrynus į
    pastą niekas nedingsta – nei ląsteliena, nei kalcis, nei magnis, nei E ir B grupės
    vitaminai, tik visa tai organizmui pasidaro daug lengviau prieinama. „Mokslo
    kavinėje“ visada turime šviežiai sutrinto tahinio, bet galite ir patys susitrinti.

    Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol truputį parus ir paskleis būdingą aromatą. Kiek pravėsusias suberkite į trintuvo indą, pagardinkite žiupsniu druskos ir įjunkite pulsuojantį režimą. Trinkite su pertraukomis, kad neperkaistų prietaiso variklis.

    Iš pradžių masė bus panaši į sausą smėlį, bet netrukus suskystės. Beje, vienas kitas šaukštas sezamų aliejaus gerokai palengvina trintuvo darbą, o pastos sudėties nepakeičia – juk iš tų pačių sėklų išspaustas!

    Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol truputį parus ir paskleis būdingą aromatą. Kiek pravėsusias suberkite į trintuvo indą, pagardinkite žiupsniu druskos ir įjunkite pulsuojantį režimą. Trinkite su pertraukomis, kad neperkaistų prietaiso variklis.

    Iš pradžių masė bus panaši į sausą smėlį, bet netrukus suskystės. Beje, vienas kitas šaukštas sezamų aliejaus gerokai palengvina trintuvo darbą, o pastos sudėties nepakeičia – juk iš tų pačių sėklų išspaustas!

    Kai masė pasidarys vienalytė, išpilstykite ją į stiklainius. Ataušusi pasta sutirštės, tad ilgai nedelskite.

    Kaip laikyti? Pasta ilgai negenda net laikoma kambario temperatūroje, bet būtina sąlyga – kad gaminant į ją nepatektų nė lašelis vandens.

    Įkvėpimo šaltinis: www.inspiredtaste.net/EasyTahiniRecipe

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį