Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Šokoladinis humusas

    Šokoladinis humusas

    Dideliam sriubos puodui reikės:
    didelės skardinės (800 ml talpos) konservuotų pomidorų
    vienos skardinės (400 ml) konservuotų juodųjų pupelių (arba 150 g džiovintų juodųjų pupelių)
    vienos skardinės (400 ml) konservuotų raudonųjų (kidney) pupelių (arba 150 g
    džiovintų raudonųjų pupelių)
    100 g bolivinių balandų
    apie 250 g moliūgo
    vienos raudonosios paprikos
    vieno svogūno
    2 česnako skiltelių
    750 ml vandens
    šaukšto aliejaus ir prieskonių: po šaukštelį kuminų, druskos ir maltų pipirų, po pusę šaukštelio čiliukų ir saldžiųjų paprikų miltelių

    Toks šio baltymingo užkandžio variantas patiks ir smaližiams. Tegul kabina pilnais
    šaukštais – visi produktai, iš kurių jis pagamintas, palankūs sveikatai!

    Šį humusą patogiausia ruošti maisto smulkintuvu „S“ formos peiliukais (angl. food processor). Visus išvardintus produktus (išskyrus vandenį) sudėkite į jo indą. Kai masė pasidarys daugmaž vienalytė, pilkite po šlakelį verdančio vandens ir trumpam vis įjunkite prietaisą. Taip kartokite, kol masė pasidarys norimo tirštumo.

    Prieš tiekdami humusą palaikykite šaldytuve – nuo to jis dar truputį pastandės. Be to, šaltą skaniau valgyti!

    Įkvėpimo šaltinis: www.joyfoodsunshine.com

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį