Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Šokoladinis humusas

    Šokoladinis humusas

    Toks šio baltymingo užkandžio variantas patiks ir smaližiams. Tegul kabina pilnais šaukštais – visi produktai, iš kurių jis pagamintas, palankūs sveikatai!

    • 240 g konservuotų avinžirnių (tiek yra vienoje skardinėje nukošus skystį; galima išsivirti ir patiems)
    • 4 šaukštai riešutų sviesto (tiks, kokio turite; mes naudojome migdolų)
    • 3 šaukštai kakavos miltelių
    • 2 šaukštai klevų sirupo
    • apie 2 šaukštai verdančio vandens
    • žiupsnis druskos

    * Šį humusą patogiausia ruošti maisto smulkintuvu „S“ formos peiliukais (angl. food processor). Visus išvardintus produktus (išskyrus vandenį) sudėkite į jo indą. Kai masė pasidarys daugmaž vienalytė, pilkite po šlakelį verdančio vandens ir trumpam vis įjunkite prietaisą. Taip kartokite, kol masė pasidarys norimo tirštumo.

    * Prieš tiekdami humusą palaikykite šaldytuve – nuo to jis dar truputį pastandės. Be to, šaltą skaniau valgyti!

    Įkvėpimo šaltinis: www.joyfoodsunshine.com

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį