Receptų kategorijos
Šokoladinis humusas
Toks šio baltymingo užkandžio variantas patiks ir smaližiams. Tegul kabina pilnais šaukštais – visi produktai, iš kurių jis pagamintas, palankūs sveikatai!
- 240 g konservuotų avinžirnių (tiek yra vienoje skardinėje nukošus skystį; galima išsivirti ir patiems)
- 4 šaukštai riešutų sviesto (tiks, kokio turite; mes naudojome migdolų)
- 3 šaukštai kakavos miltelių
- 2 šaukštai klevų sirupo
- apie 2 šaukštai verdančio vandens
- žiupsnis druskos
* Šį humusą patogiausia ruošti maisto smulkintuvu „S“ formos peiliukais (angl. food processor). Visus išvardintus produktus (išskyrus vandenį) sudėkite į jo indą. Kai masė pasidarys daugmaž vienalytė, pilkite po šlakelį verdančio vandens ir trumpam vis įjunkite prietaisą. Taip kartokite, kol masė pasidarys norimo tirštumo.
* Prieš tiekdami humusą palaikykite šaldytuve – nuo to jis dar truputį pastandės. Be to, šaltą skaniau valgyti!
Įkvėpimo šaltinis: www.joyfoodsunshine.com
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!