Receptų kategorijos
Sojų pienas (tradicinis būdas)

Tahinis, arba sezamų sėklų pasta, daug kam dar yra neatrastas produktas. O gaila, nes sezamai tarp visų sėklų yra mikroelementų ir vitaminų „karaliai“. Juos sutrynus į pastą niekas nedingsta – nei ląsteliena, nei kalcis, nei magnis, nei E ir B grupės vitaminai, tik visa tai organizmui pasidaro daug lengviau prieinama. „Mokslo kavinėje“ visada turime šviežiai sutrinto tahinio. Jei turite galingesnį blenderį, galite ir patys susitrinti.
- Pakelis (349 g) šilkinio tofu (silken tofu)
- stiklinė (ar truputį daugiau) vandens
Receptas labai paprastas: sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje, kol truputį parus ir paskleis būdingą aromatą. Kiek pravėsusias suberiame į trintuvo indą, pagardiname žiupsniu druskos ir triname su pertraukomis, kad neperkaistų prietaiso variklis. Iš pradžių masė bus panaši į sausą smėlį, bet netrukus suskystės. Beje, šlakelis sezamų aliejaus gerokai palengvina trintuvo darbą, o pastos sudėties nepakeičia – juk iš tų pačių sėklų išspaustas…
Naujausi įrašai

Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!