Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Migdolų pienas (su lėtaeige sulčiaspaude)

    Migdolų pienas (su lėtaeige sulčiaspaude)

    Ar žinote, kad lėtaeigė sulčiaspaudė puikiausiai tinka riešutų pienui gaminti? Jei turite tokį prietaisą, būtinai išmėginkite – darbas gerokai spartesnis, nereikia terliotis su koštuvais ir riešutų pieno maišeliais, o pienas išeina daug geresnis už pirktinį skystymėlį.

    • 1 dalis migdolų (pvz., 100 g)
    • 3 dalys vandens (pvz., 300 g)
    • žiupsnis Himalajų druskos
    • šaukštelis vanilės ekstrakto
    • 2-3 datulių sirupo arba 5-7 datulės



    Riešutus užpilkite vandeniu, kad gerokai apsemtų, įberkite žiupsnelį druskos (ji iš riešutų „išvilioja“ visokias blogybes, pavyzdžiui, fitino rūgštį) ir palikite per naktį. Paskui vandenį, kuriame mirko migdolai, būtinai nupilkite, o pačius riešutus dar kartą gerai perplaukite.



    Išmirkusių migdolų luobelės gana lengvai nusilupa, tad verta tuo lupinėjimu užsiimti, jei išspaudas vėliau ketinate naudoti šviesiems kepiniams. Jei išspaudas dėsite į šokoladinį kepinį (ar nekepto torto pagrindą), vargti tikrai neverta – pieno kokybė nė kiek nenukentės.

    Nuplautus ir nuvarvintus migdolus užpilkite švariu vandeniu (paprastai jo reikia trigubai daugiau nei riešutų, nebent norėtumėte gauti kažką panašaus į grietinėlę – tuomet vandens pakaktų ir dviejų dalių).

    Į lėtaeigės sulčiaspaudės „burną“ po truputį pilkite vandenį kartu su migdolais. Tai, kas išbėga kaip sultys, ir yra migdolų pienas, kurį galima iš karto naudoti arba dar patobulinti: perkošti, pasaldinti, pagardinti vanile, cinamonais, kakava ir pan.

    Laikomas šaldytuve pienas negenda 4-5 dienas, tik bėda, kad pastovėjęs susisluoksniuoja. Tai neturi įtakos jo kokybei, tereikia krestelėti indą, ir pienas bus koks buvęs.

    ! Reikėtų pakalbėti ir apie „šalutinį“ pieno gamybos produktą – išspaudas. Jokiu būdu neišmeskite – jose dar daug „riešutiškumo“. Riešutų tirščiais galima pakeisti dalį miltų ruošiant tešlą. Jei nesunaudosite iš karto, galite išdžiovinti. Jei išspaudų tiek nedaug, kad net neverta pradėti džiovinti, galite sudėti į maišelį ir laikyti šaldiklyje.

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį