Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Migdolų pienas (su lėtaeige sulčiaspaude)

    Migdolų pienas (su lėtaeige sulčiaspaude)

    • 1 dalis migdolų (pvz., 100 g)
    • 3 dalys vandens (pvz., 300 g)
    • žiupsnis Himalajų druskos
    • šaukštelis vanilės ekstrakto
    • 2-3 datulių sirupo arba 5-7 datulės

    Ar žinote, kad lėtaeigė sulčiaspaudė puikiausiai tinka riešutų pienui gaminti? Jei turite tokį prietaisą, būtinai išmėginkite – darbas gerokai spartesnis, nereikia terliotis su koštuvais ir riešutų pieno maišeliais, o pienas išeina daug geresnis už pirktinį skystymėlį.



    Riešutus užpilkite vandeniu, kad gerokai apsemtų, įberkite žiupsnelį druskos (ji iš riešutų „išvilioja“ visokias blogybes, pavyzdžiui, fitino rūgštį) ir palikite per naktį. Paskui vandenį, kuriame mirko migdolai, būtinai nupilkite, o pačius riešutus dar kartą gerai perplaukite.



    Išmirkusių migdolų luobelės gana lengvai nusilupa, tad verta tuo lupinėjimu užsiimti, jei išspaudas vėliau ketinate naudoti šviesiems kepiniams. Jei išspaudas dėsite į šokoladinį kepinį (ar nekepto torto pagrindą), vargti tikrai neverta – pieno kokybė nė kiek nenukentės.

    Nuplautus ir nuvarvintus migdolus užpilkite švariu vandeniu (paprastai jo reikia trigubai daugiau nei riešutų, nebent norėtumėte gauti kažką panašaus į grietinėlę – tuomet vandens pakaktų ir dviejų dalių).

    Į lėtaeigės sulčiaspaudės „burną“ po truputį pilkite vandenį kartu su migdolais. Tai, kas išbėga kaip sultys, ir yra migdolų pienas, kurį galima iš karto naudoti arba dar patobulinti: perkošti, pasaldinti, pagardinti vanile, cinamonais, kakava ir pan.

    Laikomas šaldytuve pienas negenda 4-5 dienas, tik bėda, kad pastovėjęs susisluoksniuoja. Tai neturi įtakos jo kokybei, tereikia krestelėti indą, ir pienas bus koks buvęs.

    ! Reikėtų pakalbėti ir apie „šalutinį“ pieno gamybos produktą – išspaudas. Jokiu būdu neišmeskite – jose dar daug „riešutiškumo“. Riešutų tirščiais galima pakeisti dalį miltų ruošiant tešlą. Jei nesunaudosite iš karto, galite išdžiovinti. Jei išspaudų tiek nedaug, kad net neverta pradėti džiovinti, galite sudėti į maišelį ir laikyti šaldiklyje.

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį