Receptų kategorijos
Meksikietiška sriuba
Patiekalas iš comfort food serijos yra sotus, bet neapsunkinantis virškinimo. Ir pagaminti labai paprasta, nesvarbu, kad ingredientų sąrašas ilgokas. Beveik visus produktus, kurių jam reikia, daugelis greičiausiai jau turi savo virtuvėje arba gali rasti čia (į mūsų parduotuvę).
Dideliam sriubos puodui
- didelės skardinės (800 ml talpos) konservuotų pomidorų
- vienos skardinės (400 ml) konservuotų juodųjų pupelių (arba 150 g džiovintų juodųjų pupelių)
- vienos skardinės (400 ml) konservuotų raudonųjų (kidney) pupelių (arba 150 g džiovintų raudonųjų pupelių)
- 100 g bolivinių balandų
- apie 250 g moliūgo
- vienos raudonosios paprikos
- vieno svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 750 ml vandens
- šaukšto aliejaus
- prieskonių: po šaukštelį kuminų, druskos ir maltų pipirų, po pusę šaukštelio čiliukų ir saldžiųjų paprikų miltelių
Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus, česnakus, prieskonius, supilkite vandenį, sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą, papriką, gerai nuplautas kruopas, nukoštas pupeles, suverskite pomidorus su visu skysčiu ir ant mažos ugnies troškinkite 15-20 min.
Jei naudosite džiovintas pupeles, jas išvirkite atskirai. Naudingos informacijos, kaip tai padaryti, rasite čia.(nuoroda į ankštiniai blog 2).
Iš tokio produktų kiekio išeis 6 porcijos, bet nebus per daug, jei valgytojų ir mažiau. Kaskart pašildžius atsiskleidžia vis kitas skonis. Beje, sriubą gardinti galima kiekvieną kartą vis kitaip: susmulkintais žalumynais ir tarkuotu vegan sūriu arba vienu kitu konservuotų kukurūzų šaukštu ir kukurūzų traškučiais. Aštrumynų mėgėjai gali įsidėti jelapeno griežinėlių.
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!