Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Kanapių pienas

    Kanapių pienas

    • 2 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
    • 6 šaukštai vandens

    Kanapių pienas – turbūt greičiausiai pagaminamas iš visų augalinių pienų. Tiesą sakant, jį paruošti taip lengva, kad net neverta laikyti jo atsargų – kaskart plakite tiek, kiek reikia konkrečiam patiekalui.



    Sėklas suberkite į plaktuvą, supilkite vandenį ir plakite 30-60 sekundžių (nelygu plaktuvo galingumas). Viskas – pienas paruoštas, net perkošti nereikia. Jei norite idealiai balto skysčio, perkoškite per paprastą arbatos sietelį.



    Kanapių pienas ypač tinka karštiems gėrimams balinti, nes nekeičia jų skonio. Tiesa, jei pieną bandysite plakti iš nelukštentų kanapių, jis bus karstelėjęs, su savitu žolės prieskoniu…

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį