Receptų kategorijos
Kanapių pienas
Kanapių pienas – turbūt greičiausiai pagaminamas iš visų augalinių pienų. Tiesą sakant, jį paruošti taip lengva, kad net neverta laikyti jo atsargų – kaskart plakite tiek, kiek reikia konkrečiam patiekalui.
- 2 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
- 6 šaukštai vandens
Sėklas suberkite į plaktuvą, supilkite vandenį ir plakite 30-60 sekundžių (nelygu plaktuvo galingumas). Viskas – pienas paruoštas, net perkošti nereikia. Jei norite idealiai balto skysčio, perkoškite per paprastą arbatos sietelį.
Kanapių pienas ypač tinka karštiems gėrimams balinti, nes nekeičia jų skonio. Tiesa, jei pieną bandysite plakti iš nelukštentų kanapių, jis bus karstelėjęs, su savitu žolės prieskoniu…
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!