Receptų kategorijos
Grikių duonelė be glitimo
Jei nevartojate glitimo, būtinai išbandykite šį receptą: tokios duonelės išsikepti visai nesunku, ingredientų sąrašas neilgas, ir ji visada pavyksta.
Dviem nedideliems kepaliukams
- stiklinė žalių (nekepintų) grikių
- pusė stiklinės bolivinių balandų
- pusė stiklinės vandens
- šaukštas saulėgrąžų aliejaus
- šaukštas obuolių acto
- po šaukštelį kepimo miltelių ir Himalajų druskos
- Dar galima pridėti 2 šaukštus balkšvųjų gysločių sėklų luobelių (psyllium husk), bet nebūtinai.
Grikius užpilkite šaltu vandeniu ir palikite mirkti 8 val. Paskui vandenį nupilkite, grikius perplaukite, sudėkite į blenderio indą, įpilkite pusę stiklinės vandens, supilkite actą, suberkite druską ir sutrinkite.
Bolivines balandas sumalkite į miltus (tokį nedidelį kiekį patogu malti kavamale), įmaišykite į grikių masę. Suberkite kepimo miltelius, supilkite aliejų ir dar kartą permaišykite. Šią masę galite sukrėsti į nedideles kepimo formas ir iš karto kepti arba įmaišyti gysločių luobeles ir palikti 10 min. išbrinkti. Sutirštėjusią tešlą lengva formuoti rankomis tiesiai ant kepimo skardos.
Kepkite iki 180’C karštumo įkaitintoje orkaitėje 35-45 min., kol kepaliukai gražiai apskrus.
Įkvėpimo šaltinis: Youtube/ECO Cooking/Buckwheat bread
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!