Receptų kategorijos
Datulių sirupas
Kaip naudoti? Galima naudoti kaip saldiklį keptiems ir nekeptiems desertams, kokteiliams, košėms, blynams saldinti. Galima tiesiog kabinti šaukšteliu…
- 400 g datulių
- 3 stiklinės vandens
Nuplautas datules sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užkaiskite. Nuo užvirimo momento virkite maždaug 20 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Tada visą masę perkoškite per tankų audeklą (panašiai kaip „melždami“ riešutų pieną). Skystį supilkite į švarų puodą, vėl užkaiskite, tik šįkart puodo neuždenkite, ir virinkite apie 40 min. Gautą sirupą supilkite į stiklinį indą. Šaldytuve jį galima laikyti iki 3 savaičių. Beje, skonis priklausys nuo pasirinktų datulių rūšies. Jei naudosite pigiausias, tai rezultatas nenudžiugins…
Datulių sirupo būna pirkti gatavo – jis tirštas, tamsiai rudos spalvos, paprastai būna išpilstytas į nedidelius indelius, panašiai kaip klevų ar agavų sirupas. Jis skaidresnis už pačių gamintą, nes geriau išfiltruotas.
Įkvėpimo šaltinis: www.thedatelady.com/howtomakeyourowndatesyrup
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!