Receptų kategorijos
Datulių pasta
Datulių pastą tinka naudoti kaip ledų, kitų desertų priedą. Ji yra kremo
konsistencijos, malonaus karamelinio skonio. Gamindami desertus pastos galite dėti vietoj pačių datulių (tokį patį kiekį). Taip sutaupysite nemažai laiko, kurį sugaištumėte trindami recepte nurodytą datulių kiekį.
- 200 g datulių
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- šaukštas citrinų sulčių
- žiupsnelis malto Ceilono cinamono
- žiupsnelis druskos
Datules pamirkykite 15-30 min. (nelygu jų kietumas, pvz., medjool rūšies datulių išvis nereikia mirkyti, tik išimti kauliukus), nuvarvinkite ir sudėkite į rintuvo indą. Supilkite vanilės ekstraktą, citrinų sultis, įberkite druskos, cinamono ir trinkite į vienalytę masę. Šaldytuve pastą galima laikyti iki 4 savaičių, o jei sukrėsite į užspaudžiamą šaldymo maišelį ir padėsite į šaldiklį, tai puikiausiai išsilaikys lgiau kaip metus. Beje, ji nesušąla į ledą, nes yra labai saldi. Taigi prireikus kelių šaukštų datulių pastos ištraukiate maišelį iš šaldiklio, prakerpate kamputį, išspaudžiate reikiamą kiekį, o likusią vėl dedate į šaldiklį. Patogu, tiesa?
Įkvėpimo šaltinis: www.nouveauraw.com/datepaste
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!