Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Daigintų grikių „varškytė“

    Daigintų grikių „varškytė“

    • pusė stiklinės žalių (nekepintų) grikių
    • stiklinė juodųjų serbentų (tinka šaldyti)
    • 2 bananai
    • 1-2 šaukštai kokosų sviesto

    Pristatome tikrai dėmesio vertą veganišką receptą: daigintų grikių „varškytę“. Patiks ne tik vaikams – tai puikus, visokio gėrio pilnas pusryčių patiekalas visai šeimai. Svarbiausia – turėti jau sudaigintų grikių (nepamirškite, kad dygsta tik žali, o ne kepinti grikiai), o visą kitą darbą atliks trintuvas.

    Grikius užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir palikite mirkti 3-4 val. Paskui vandenį nupilkite. Išmirkusias kruopas galite iš karto naudoti, nes jos jau“pabudusios“. Jei norite, galite palikti šiltoje vietoje, kol išleis „uodegėles“.

    Daigintus grikius, šaldytas uogas (atšildyti nereikia), bananus ir kokosų sviestą sudėkite į blenderio indą ir sutrinkite.

    Į minkštus ledus panašią masę Išdėliokite į indelius ir iš karto valgykite arba dėkite į šaldiklį ilgesniam laikymui.

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį