Receptų kategorijos
Vaisių „odelės“
Vaisių „odelės“ (angl. fruit leathers) – geras užkandis, kai norisi ko nors saldaus. Jos ilgai negenda, tad verta iš karto džiovinti didesnį kiekį. Patogiausia džiovinti elektrinėje džiovyklėje, bet galima ir orkaitėje: tereikia nustatyti 50’C temperatūrą ir išjungti „vėjelį“.
- 4 labai sunokę bananai (tokie saldesni)
- 2 šaukštai kakavos miltelių
- šaukštas datulių sirupo
- saujelė smulkintų migdolų
Viską (išskyrus riešutus) sutrinkite blenderiu, nestoru sluoksniu paskleiskite ant elektrinės džiovyklės padėklų (arba kepimo popieriumi išklotų skardų), apibarstykite riešutais ir džiovinkite 6-8 val., kol lakštai palietus nebelips prie pirštų.
Volelius geriausia formuoti, kol gaminys dar šiltas. Galite visą lakštą susukti į ritinėlį, o paskui supjaustyti griežinėliais arba iš pradžių žirklėmis sukarpykite norimo pločio juostelėmis, o tada kiekvieną susukite į ritinėlį.
Įkvėpimo šaltinis: www.excaliburdehydrator-recipes.com/chocolate banana fruit
leather
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!