Receptų kategorijos
Tahinis
Tahinis, arba sezamų sėklų pasta, daug kam dar yra neatrastas produktas. O gaila, nes sezamai tarp visų sėklų yra mikroelementų ir vitaminų „karaliai“. Juos sutrynus į pastą niekas nedingsta – nei ląsteliena, nei kalcis, nei magnis, nei E ir B grupės vitaminai, tik visa tai organizmui pasidaro daug lengviau prieinama. „Mokslo kavinėje“ visada turime šviežiai sutrinto tahinio, bet galite ir patys susitrinti.
- 280 g sezamų sėklų
- 2-4 šaukštai sezamų aliejaus
- žiupsnis Himalajų druskos
Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol truputį parus ir paskleis būdingą aromatą. Kiek pravėsusias suberkite į trintuvo indą, pagardinkite žiupsniu druskos ir įjunkite pulsuojantį režimą. Trinkite su pertraukomis, kad neperkaistų prietaiso variklis.
Iš pradžių masė bus panaši į sausą smėlį, bet netrukus suskystės. Beje, vienas kitas šaukštas sezamų aliejaus gerokai palengvina trintuvo darbą, o pastos sudėties nepakeičia – juk iš tų pačių sėklų išspaustas!
Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol truputį parus ir paskleis būdingą aromatą. Kiek pravėsusias suberkite į trintuvo indą, pagardinkite žiupsniu druskos ir įjunkite pulsuojantį režimą. Trinkite su pertraukomis, kad neperkaistų prietaiso variklis.
Iš pradžių masė bus panaši į sausą smėlį, bet netrukus suskystės. Beje, vienas kitas šaukštas sezamų aliejaus gerokai palengvina trintuvo darbą, o pastos sudėties nepakeičia – juk iš tų pačių sėklų išspaustas!
Kai masė pasidarys vienalytė, išpilstykite ją į stiklainius. Ataušusi pasta sutirštės, tad ilgai nedelskite.
Kaip laikyti? Pasta ilgai negenda net laikoma kambario temperatūroje, bet būtina sąlyga – kad gaminant į ją nepatektų nė lašelis vandens.
Įkvėpimo šaltinis: www.inspiredtaste.net/EasyTahiniRecipe
Naujausi įrašai
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu […]
Juodieji česnakai: neįprasta, sveika ir labai skanu!