Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Tahinis

    Tahinis

    Tahinis, arba sezamų sėklų pasta, daug kam dar yra neatrastas produktas. O gaila, nes sezamai tarp visų sėklų yra mikroelementų ir vitaminų „karaliai“. Juos sutrynus į pastą niekas nedingsta – nei ląsteliena, nei kalcis, nei magnis, nei E ir B grupės vitaminai, tik visa tai organizmui pasidaro daug lengviau prieinama. „Mokslo kavinėje“ visada turime šviežiai sutrinto tahinio, bet galite ir patys susitrinti.

    • 280 g sezamų sėklų
    • 2-4 šaukštai sezamų aliejaus
    • žiupsnis Himalajų druskos

    Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol truputį parus ir paskleis būdingą aromatą. Kiek pravėsusias suberkite į trintuvo indą, pagardinkite žiupsniu druskos ir įjunkite pulsuojantį režimą. Trinkite su pertraukomis, kad neperkaistų prietaiso variklis.

    Iš pradžių masė bus panaši į sausą smėlį, bet netrukus suskystės. Beje, vienas kitas šaukštas sezamų aliejaus gerokai palengvina trintuvo darbą, o pastos sudėties nepakeičia – juk iš tų pačių sėklų išspaustas!

    Sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol truputį parus ir paskleis būdingą aromatą. Kiek pravėsusias suberkite į trintuvo indą, pagardinkite žiupsniu druskos ir įjunkite pulsuojantį režimą. Trinkite su pertraukomis, kad neperkaistų prietaiso variklis.

    Iš pradžių masė bus panaši į sausą smėlį, bet netrukus suskystės. Beje, vienas kitas šaukštas sezamų aliejaus gerokai palengvina trintuvo darbą, o pastos sudėties nepakeičia – juk iš tų pačių sėklų išspaustas!

    Kai masė pasidarys vienalytė, išpilstykite ją į stiklainius. Ataušusi pasta sutirštės, tad ilgai nedelskite.

    Kaip laikyti? Pasta ilgai negenda net laikoma kambario temperatūroje, bet būtina sąlyga – kad gaminant į ją nepatektų nė lašelis vandens.

    Įkvėpimo šaltinis: www.inspiredtaste.net/EasyTahiniRecipe

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį