Page logo
  • Receptų kategorijos

  • Datulių sirupas

    Datulių sirupas

    • 400 g datulių
    • 3 stiklinės vandens

    Kaip naudoti? Galima naudoti kaip saldiklį keptiems ir nekeptiems desertams, kokteiliams, košėms, blynams saldinti. Galima tiesiog kabinti šaukšteliu…

    Nuplautas datules sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užkaiskite. Nuo užvirimo momento virkite maždaug 20 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Tada visą masę perkoškite per tankų audeklą (panašiai kaip „melždami“ riešutų pieną). Skystį supilkite į švarų puodą, vėl užkaiskite, tik šįkart puodo neuždenkite, ir virinkite apie 40 min. Gautą sirupą supilkite į stiklinį indą. Šaldytuve jį galima laikyti iki 3 savaičių. Beje, skonis priklausys nuo pasirinktų datulių rūšies. Jei naudosite pigiausias, tai rezultatas nenudžiugins…

    Datulių sirupo būna pirkti gatavo – jis tirštas, tamsiai rudos spalvos, paprastai būna išpilstytas į nedidelius indelius, panašiai kaip klevų ar agavų sirupas. Jis skaidresnis už pačių gamintą, nes geriau išfiltruotas.

    Įkvėpimo šaltinis: www.thedatelady.com/howtomakeyourowndatesyrup

    Naujienlaiškis

    Užsiprenumeruokite naujienlaiškį